Сједница Међуопштинских омладинских спортских игара: Званично преузето домаћинство МОСИ „Соколац 2019“ (ВИДЕО)

0

На сједници Међуопштинских омладинских спортских игара, која је данас одржана у Сокоцу, Стални комитет 55. МОСИ поднио је извјештај о одржаним МОСИ „Прибој 2018“. Обављена је и званична примопредаја предсједавања Сталног комитета, те изабрани предсједник и секретар за 56. МОСИ „Соколац 2019“.

Предсједник Сталног комитета 56. МОСИ „Соколац 2019“, Дејан Елез истакао је да се општина Соколац увелико припрема за наредне омладинске спортске игре и да су данас званично преузели домаћинство од прошлогодишњег домаћина, општине Прибој.

Данас је одржана Скупштина Сталног комитета као и Скупштина МОСИ. Званично смо преузели организацију 56. Игара и преостаје нам да се организационо припремамо за наредне игре. Преко 150 спортских радника биће на располагању током ове манифестације. Планиран је рад и преко 200 волонтера, истакао је Елез.

На сједници је донесена одлука о организацији 57. МОСИ 2020. године. Општина Нова Варош је са 16 гласова више од Бајине Баште изабрана за домаћина 2020. године.

Предсједник општине Нова Варош Радосав Васиљевић изразио је задовољство што ће имати част да угосте бројне спортисте у општини која је, како је рекао изњедрила бројна спортска имена.

– Много смо поносни што смо данас изабрани за домаћина 57. МОСИ. Наша општина је један од оснивача игара, заједно са Прибојем и Пријепољем, прије 55 година. Захвалан сам свим делегатима који су подржали Нову Варош, а ми ћемо настојати да им омогућимо што квалитетнију организацију и пријатан боравак, казао је Васиљевић.

Општина Соколац на овој манифестацији учествује од 1987. године, а била је домаћин 48. МОСИ 2011. године, на којима је учествовало око 1.000 спортиста из 25 општина са тромеђе Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.