Малишани соколачког вртића пригодним програмом у Парохијском дому Цркве Светог пророка Илије обиљежили су крсну славу ове установе Светог Николу и празник Дјетињце.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да је соколачки вртић један од препознатљивијих у овом дијелу Републике Српске и да чињеница, да у пет група сада има 137 дјеце, говори да родитељи имају велико повјерење у ову установу.

“Имамо проблем са недостаком простора у вртићу и сигурно ћемо то у наредном периоду да ријешимо у договору са Основном школом `Соколац` која би требало да ослободи простор за ову установу за предшколско васпитање и образовање, гдје се сваки дан тражи мјесто више”, навео је Бјелица.

Он је изразио наду да ће у идућој години соколачки вртић моћи да очекује донацију у оквиру пројекта енергетске ефикасности.

Директор вртића Биљана Косорић рекла да се дуги низ година труде да организују што бољи програм за крсну славу ове установе и надмаше оно што су урадили претходне године.

“Дјеца су мали домаћини који учествују у програму. Настојимо да од њих створимо православне хришћане, чуваре наше традиције и научимо их српској култури и обичајима, јер на њима свијет остаје”, истакла је Косорићева.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име