Настава у другом полугодишту у основној и средњој школи у Сокоцу требало би да почне на вријеме, у понедјељак 21. јануара 2019. године. Иако су ових дана у Сокоцу забиљежене сњежне падавине, за сада нема већих проблема узрокованих временским непогодама, као што је случај у сусједној општини Хан Пијесак, гдје је још увијек на снази ванредно стање.

Према ријечима директорице Основне школе „Соколац“ Дивне Јанковић први дио радова на реконструкцији школе, у оквиру пројекта „Зелени економски развој“, који се односи на побољшање енергетске ефикасности, је у завршеној фази.

– Сви радови теку планираном динамиком, тако да ових дана очекујемо завршетак замјене вањске столарије на објекту. Сигурна сам да ће се почетком другог полугодишта осјетити значајна промјена када је загријавање просторија у питању, као и да ће бити смањени трошкови. За сада имамо довољне количине угља, тако да би настава требало да се одвија у најбољем реду – истакла је Јанковић.

У Средњошколском центру „Василије Острошки“ у јануару је, такође, било значајних радова. Ријеч је о реконструкцији топловодне мреже, која годинама ствара велике проблеме и потешкоће у раду.

– Током зимског распуста, и поред временских неприлика, интензивно се радило на рјешавању овог питања. Уложили смо значајна средства, која није било једноставно обезбиједити. Уколико топловодни систем буде функционисао како треба, настава ће се одвијати уредно – казао је директор СШЦ „Василије Острошки“ Мирослав Максимовић.

У основним школама у Републици Српској, настава у школској 2018/2019. години завршава се најкасније у петак, 21. јуна, а у средњим школама најкасније у петак, 14. јуна. Наставу у првом полугодишту у РС похађало је око 92.000 ученика у 187 основних и око 37.000 ученика у 94 средње школе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име