Настава у другом полугодишту за 900 ученика основне школе и 400 средњошколаца на Сокоцу почела је јутрос на вријеме и без проблема, иако су у овом подручју у протеклих двадесетак дана биле јаче сњежне падавине и ниска температура ваздуха.

Директор Основне школе “Соколац” Дивна Јанковић рекла је Срни да су учионице топле, а прва фаза замјене столарије са унутрашње стране у потпуности је завршена у оквиру пројекта “Зелени економски развој”.

Јанковићева је истакла да је настава у другом полугодишту почела и у два подручна одјељења ове школе на Равној Романији и у Кнежини.

Реализација програма утопљавања школе почела је у првој седмици децембра, а друга фаза утопљавања објекта биће настављена чим то временски услови омогуће.

Настава је на вријеме почела и у соколачком Средњошколском центру “Василије Острошки” коју похађа 400 ученика – 340 у школи на Сокоцу и 59 ученика у подручној школи на Хан Пијеску.

Из Аутобуске станице “Аутохерц” на Сокоцу рекли су Срни да су аутобуси стигли без кашњења на све линије за превоз ученика.

У основним школама у Републици Српској настава у другом полугодишту биће завршена најкасније до 22. јуна, а у средњим до 14. јуна.