Ово је друга година заредом, како дјеца са подручја општине Соколац имају прилику да бесплатно уживају на олимпијској љепотици током зимске сезоне.

У сарадњи са Градом Источно Сарајево и Олимпијским центром Јахорина, а у оквиру програма „Бесплатно скијање на Јахорини“ и јутрос је са аутобуске станице у Сокоцу на Јахорину отпутовало 90 дјеце у пратњи девет координатора и девет родитеља дјеце млађе од десет година.

Иако је температура ваздуха овог јутра у Сокоцу износила минус осам степени целзијусових, дјеца су са нестрпљењем чекала полазак на још једно дружење и бесплатно скијање.

Са перона аутобуске станице „Аутохерц“ кренула су два аутобуса.

Према ријечима главног координатора Иване Мојсиловић, и у наредном периоду наставиће се са програмом бесплатног скијања.

– Позивамо сву дјецу која су заинтересована да науче скијати да нам се придруже, биће им то једно дивно искуство и наравно упућујемо позив и родитељима који су у могућности да нам се придруже и да заједно са нама уживају – рекла је Мојсиловић, и додала да је до сада на Јахорини било око 1200 посјета, а ученици носе најљепше утиске.

Подсјећамо, да би резервисали своје карте потребно је уредно попунити електронски образац који се налази на сајту општине Соколац www.opstinasokolac.net/skijanjejahorina , сваким даном до 16 часова. Бесплатни превоз је организован тако да се са Аутобуске станице у Сокоцу полази у 8 часова, а повратак је планиран у 15 часова испред Старог хотела Јахорина. Ски карте се преузимају лично по доласку на Јахорину од координатора, те се истом враћају у 14 часова и 30 минута. Дјеца рођена 2009. године и млађа обавезно морају бити у пратњи једног родитеља.

У четвртак, 24.јануара, директори вртића са подручја Града Источно Cарајево са градоначелником Ненадом Bуковићем потписали су уговоре о кориштењу бесплатних ски карата на Јахорини.

Директорица Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Биљана Косорић, захвалила се руководству Града, Олимпијског центра и начелнику општине Соколац Миловану Бјелици на прилици да малишани другу годину за редом уживају на нашој љепотици и додала:

– Град Источно Сарајево ће обезбједити превоз за наше малишане у току једне радне седмице, дакле, пет дана ће наши малишани путовати на Јахорину и враћати се, уз обезбјеђене ски карте.

Општина Соколац једна је од шест општина са подручја Града, чији ученици у великом броју посјећују Јахорину и уживају у њеним љепотама.