На Палама је данас представљен први број магазина “Паљанске новости”, у којима ће бити објављиване информације од локалног значаја.

Главни и одговорни уредник “Паљанских новости” Тања Гавриловић рекла је да је магазин приватни медиј комерицијалног карактера, да ће излазити једном мјесечно на 36 страна, биће штампан у 600 примјерака, а у продаји ће се појавити у понедјељак, 4. фебруара.

Гавриловићева је навела да ће магазин радити у интересу Републике Српске, промовисати српску културу и традиционалне српске вриједности, а да ће први број бити посвећен Дану Републике, али и локалним темама.

“`Паљанске новости` су настале као одраз жеље четворо младих људи да покрену медиј који ће информисати јавност објективно и благовремено. Желимо да пратимо локални живот Паљана, удубимо се у све сфере друштвеног живота, постанемо глас грађана, одраз њихових жеља и покушамо да заједно са њима остваримо напредак”, рекла је Гавриловићева на конференцији за новинаре.

Она је додала да ће магазин имати и рубрике посвећене најмлађима и изненађење на страници “Кутак за дјечији тренутак”.

“Посебно се захваљујем Душану Грубешићу, који има вишедеценијско искуство у енигматици и ради за познате новине у Србији, па је специјално за нас урадио скандинавку и судоку”, објаснила је Гавриловићева.

Гавриловићева је захвалила начелнику и руководству општине Пале, који су препознали ову идеју и помогли у њеној реализацији, без чега магазин не би постојао.

Магазин ће коштати 2 КМ, а биће дистрибусан и у остале општине у саставу града Источно Сарајево.

Гавриловићева је позвала грађане да купе новине јер се неће разочарати, те истакла како очекује од њих да им шаљу своје сугестије, примједбе, похвале.

Графички дизајнер “Паљанских новости” Данило Милидраг рекао је да су инспирацију за дизајн новина, који ће бити препознат као јединствен, пронашли у српској традицији и култури, те да су одлучили да се ослоне на ћирилицу, као основно писмо, те српску тробојницу која краси сваку страну.

Милидраг је навео да ће тема броја у сваком издању доминирати насловницом и да су добили међународни идентификацион број – ИССН, што значи да су уписани у регистар издавача на међународном нивоу и у регистар издавача Републике Српске.

Од сљедеће седмице у функцији ће бити магазин и у електронском издању, као портал “Паљанске.ба”, који ће свакодневно бити ажуриран.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да заслужују један овакав медиј и да је важно дати подршку младим ентузијастима, које је општина финансијски подржала.

“Очекујемо да они буду новина свих грађана Пала што је и циљ. Они ће кроз маркетинг и све остале сфере дјеловања настојати да направе комерцијалну причу, да буду самоодрживи”, објаснио је Југовић.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица изјавио је да је екипа “Паљанских новости” кренула у важан пројекат, те изразио жељу да магазин постане традиција и да му грађани пруже подршку.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име