Градски одбор СНСД Требиње осудио је недавни иступ народног посланика испред листе СДС Небојше Вукановића, који је актуелној требињској власти пријетио да ће “крваво одговарати” када опозиција дође на власт.

Из требињског одбора СНСД саопштено је да “тако Србима нису пријетили ни његови највећи непријатељи 1914. и 1941. године, а ни они из посљедњег одбрамбено-отаџбинског рата”.

– Да ли овакав треба да буде рјечник човјека кога је народ изабрао да их предстваља у законодавном тијелу Републике Српске? Човјека који се у Бога куне да ће његове пријетње бити испуњене и који непрестано позива на раздор међу српским народом – наводе из требинског СНСД.

У саопштењу се додаје да Вукановић не може да се помири са чињеницом да је “вјечита опозиција и губитник, па иде толико ниско да удара тамо гдје нико и никада не би смио – позивом на крвопролиће између браће, називајући требињску власт `црвеним усташама`”.

Вукановић је ове пријетње, како се наводи, упутио на јавној трибини коалиције 2. фебруара приликом представљања опозиционог кандидата за градоначелника Требиња.