Војкан Крстић из Београда, који је као начелник Спасилачке службе Србија, недавно боравио на Јахорини и са својим тимом пружао помоћ Горској служби спашавања на олимпијској љепотици, није заобишао Соколац.

Наиме, како нам је открио у телефонском разговору, док је требао да се сретне са пријатељем из Сокоца, пажњу му је привукао Прихватни центар на Мајданима, у којем су смјештене социјално угрожене категорије.

Читав живот читам знакове поред пута, тако су ми пажњу привукли објекти у Подроманији. Пријатељ ми је објаснио да ту бораве људи који тешко живе и сви имају неку своју причу. Казивао ми је о дједу Ђорђану Богдановићу, како је некада помагао народу и свирао виолину. Није нам требало много времена да учинимо једно скромно добро дијело. Купили смо доста намирница, и нешто пара које сам имао уз себе разврстао сам по ковертама и подијелио онима које смо затекли у Прихватном центру. Нашој посјети веома се обрадовао дјед Ђорђан, који живи сам. Нисам сигуран да ли још увијек може да свира виолину, али сљедећи пут када будем долазио поклонићу му једну – исппричао је Крстић.

Узимајући у обзир да Спасилачка служба Србије учествује у ванредним ситуацијама, као што су поплаве, земљотреси, пожари и слично, он је увијек на услузи људима.

– Мој број телефона има пола становништва Србије, али и Републике Српске. Настојим да будем доступан свим људима, да организујем тим који ће ефикасно дјеловати у свакој ситуацији – додао је он.

Како каже, и лично је везан за наше просторе, јер му је мајка поријеклом из Вишеграда. И тамошњем становништву помаже колико год може, а главни разлог је људскост, никаква друга заслуга.

Војкан Крстић, поред поменутог занимања, води приватну фирму „Елита градња“ у Београду. О себи није желио много да открива, осим да је по националности човјек.

Јелена Маринковић
Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.