Координатор стечајног управника у соколачком Јавном предузећу Водовод и канализација “Врело Биоштица” Петар Вучковић данас је у програму Инфо радија Соколац изјавио да је водоснабдијевање потрошача уредно на свим водо-системима, осим на повратном воду Лазе – Бреаковићи. Радници „Врела Биоштица“ имаће више интервенција на овом подручју, па ће потрошачи који се снабдјевају водом у насељу Бреаковићи бити искључени из водо-система до отклањања кварова, односно до 15 х. Ових дана врши се и појачано хлорисање воде.

Приликом отапања снијега и обилних киша долази до замућења воде за пиће, а редовним узимањем узорака и контролом исте, добијају се резултати хемијске и бактериолошке исправности воде. Управо данас су узети нови узорци који ће се обрађивати у Институту за заштиту здравља у Источном Сарајеву.

У соколачком Јавном предузећу Водовод и канализација „Врело Биоштица“ у стечају кажу да за сада нема већег замућења воде на извориштима, у супротном, уколико наредних дана буде примјетна мутноћа, прокувавање воде за пиће је обавезно.

Водовод Биоштица напаја градско насеље Соколац и десет околних села, а извориште Кржуљ снабдијева подручје Равне Романије, Подроманије и шире подручје села Педише и Буковик. Водовод Геруша, најапа водом пет села на мјесном подручју Маргетићи.

Јелена Станишић
Рођена 13.октобра 1976.године у Горажду. Дипломирани менаџер Јавне управе. Oд 2008.године радила у радио-станици „Радио Соколац“ и данас, у ЈП „Инфо Центар“ Соколац.