ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: -3 ͦС
Најнижа температура у току ноћи: -3 ͦC
Tемпература на 5 цм изнад тла: -6 ͦC
Влажност ваздуха: 87%
Вјетар: /
Ваздушни притисак: 917 мbar
Падавине: 0,1 л/м²
Висина снијега: 3 цм

БИОМЕТЕРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике биће релативно повољне, израженије у Херцеговини, Крајини и на југозападу земље. У већем дијелу након тмурног и магловитог јутра, уз сунчане интервале у другом дијелу дана и општа слика ће се постепено поправљати. Тегобе код осјетљивих особа дјелимично ће се умањити. Хронични болесници требају бити опрезнији у јутарњим часовима, када ће, нарочито у централним и источним дјеловима бити доста хладније у односу на остатак дана.

СТАНИЦЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ

СОКОЛАЦ: 16 прегледа
Ј.З.У. СРБИЈА: 28 пријема
КЦ ФОЧA: 20 прегледа, 6 кућних посјета

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: није било порода
КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица и два дјечака

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ

Општина Соколац: Јуче 06.02.2019 године једна интервенција на гашењу димњака у ул.Марка Ећимовића у времену од 17,15-17,55х часова. Пожар угашен.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА А.Д. ПАЛЕ

Соколац: Уредно снабдјевање електричном енергијом.

ЈКП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА” СОКОЛАЦ

Данас ће радници “Врела Биоштица”радити на повратном воду Лазе-Бреаковићи, на водоводном систему. У плану је више интервенција у току дана, а подручје насеља Бреаковићи данас ће бити без напајања водом у периоду од 08-15 часова.

АУТОБУСКА СТАНИЦА “АУТОХЕРЦ СОКОЛАЦ

По плану и реду вожње, и овог јутра, долазе и полазе сви аутобуси на пероне аутобуске станице „ Аутохерц“ Соколац.

АУТО МОТО САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Проходност већине путева у РС је задовољавајућа, а фреквенција возила за сада слаба.У јутарњим часовима,због ниских температура на дионицама у вишим предјелима и преко планинских превоја, упозоравамо на поледицу.У котлинама и уз ријечне токове магла дјелимично смањује видљивост. На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз. Због санације одрона,на магистралном путу М-18 Сарајево –Фоча ,на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се још увијек одвија успорено. На маг.путу М-18,дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ(Шћепан Поље),забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона. На ГП у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

 

Јелена Станишић
Рођена 13.октобра 1976.године у Горажду. Дипломирани менаџер Јавне управе. Oд 2008.године радила у радио-станици „Радио Соколац“ и данас, у ЈП „Инфо Центар“ Соколац.