ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: -5 ͦС
Најнижа температура у току ноћи: -5 ͦC
Tемпература на 5 цм изнад тла: -5 ͦC
Влажност ваздуха: 95%
Вјетар: /
Ваздушни притисак: 914 мbar
Падавине: /
Висина снијега: /

БИОМЕТЕРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике су релативно повољне. Близина погоршања и југо, уз повремено јачу наоблачност, код осјетљивих особа може узроковати мање потешкоће везане уз њихове болести. Могуће су реакције на промјену попут главобоље, нервозе,деконцентрације. У јутарњим часовима, регистрована је појава магле, зато је препоручљиво бити опрезнији и редуковати кретање.

СТАНИЦЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ

СОКОЛАЦ: 15 прегледа
Ј.З.У. СРБИЈА: 48 пријема
КЦ ФОЧA: 24 прегледа, 3 кућне посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођена једна дјевојчица и један дјечак
КЦ ФОЧА: рођена два дјечака

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ

Соколац: Није имала интервенцију у последња 24 часа.

Источно Ново Сарајево: Дана 08.01.2019. год.интервенција на гашењу запаљеног смећа у контејнеру, у Његошевој улици.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА А.Д. ПАЛЕ

Соколац: Уредно снабдјевање електричном енергијом.

ЈКП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА” СОКОЛАЦ

Испорука воде на подручју наше општине данас ће бити уредна. Воду са водовода „Биоштица“треба прокувати прије употребе, због замућења насталог усљед отапања снијега, речено нам је из Јавног комуналног предузећа Водовод и канализација „Врело Биоштица“ у стечају. Истичу да су из Института за јавно здравство Републике Српске, Регионалног центра Источно Сарајево, обавијештени да су у узорку воде узетом јуче на овом водосистему утврђене повећане вриједности на замућеност, због чега се и препоручује прокувавање воде или претходно остављање воде на таложење наредних неколико дана.

АУТОБУСКА СТАНИЦА “АУТОХЕРЦ СОКОЛАЦ

Аутобуси из свих праваца стижу на вријеме на пероне наше аутобуске станице.

АУТО МОТО САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Саобраћај се јутрос на већини путева РС одвија по влажним коловозима. У вишим планинским предјелима и преко превоја,коловози су мјестимично мокри ,а услед ниских јутарњих температураима и поледице. У котлинама и уз ријечне токове магла дјелимично смањује видљивост. На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз. Издвајамо путне правце: Сарајево –Фоча, Вишеград-Устипрача-Рогатица. Због санације одрона,на магистралном путу М-18 Сарајево –Фоча ,на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се још увијек одвија успорено. На магистралном путу М-18,дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ(Шћепан Поље),забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона. На ГП у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

 

Јелена Станишић
Рођена 13.октобра 1976.године у Горажду. Дипломирани менаџер Јавне управе. Oд 2008.године радила у радио-станици „Радио Соколац“ и данас, у ЈП „Инфо Центар“ Соколац.