Без нове анализе воде стручњака из Института за јавно здравство Републике Српске, Регионалног центра Источно Сарајево, не може се тврдити да је исправна вода за пиће са водовода „Биоштица“ у општини Соколац. Због замућења до којег је дошло претходних дана насталог усљед отапања снијега, корисницима се пропоручује прокувавање воде прије употребе.

Према ријечима координатора стечајног управника у „Врелу Биоштице“ Петра Вучковића један од проблема је нови снијежни покривач због ког је проходност до главних базена нешто тежа, али то не утиче на уредно водоснабдјевање, поручују из овог предузећа.

– Током ноћи дошло је до краћег прекида напајања електричном енергијом на два главна базена, али то није утицало на рад пумпи. Сви базени су довољно напуњени и ту неће бити пробема. Мале тешкоће имамо када је у питању прилаз на ова изворишта, јер се не могу извршити смјене радника, док се не очисти снијег на тим путним правцима , што ће сигурно бити у току дана. Радници су јутрос пјешке дошли до базена како би извршили подешавање сигнализације због нестанка струје претходне ноћи – рекао је Вучковић.

Ведрана Реновица
Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.