Посљедњег дана такмичења у оквиру ЕYОF-а – европског омладинског олимпијског фестивала такмичења ће пратити и полазници Установе за предшколско васпитање и образовање. Директор Установе Биљана Косорић изразила је захвалност Граду Источно Сарајево, који је и овог пута обезбиједио бесплатан превоз на Јахорину, како би најмлађи имали прилику да испрате овај значајан спортски догађај.

– На позив градоначелника Ненада Вуковића и Града Источно Сарајево, са којима имамо одличну заједничку сарадњу, око четрдесет чланова наше образовне установе, узраста од 4 до 6 година, боравиће данас на Јахорини и присуствовати такмичењима у оквиру ЕYОF-а. Овакав спортски догађај не дешава се сваки дан, тим је веће задовољство што ће дјеца имати прилику да на овај начин у њему учествују. Прије посјете борилиштима, бићемо гости пријатељског вртића „Бубамара“ на Палама, истакла је Косорић.

У изјави за „Инфо центар“ она је навела да је и наредне седмице планиран боравак на Јахорини, у оквиру „Бесплатне школе скијања“, која ће се одржати од 18. до 22. фебруара. Косорић је највила и едукацију за педагошке раднике са подручја наше општине, која ће се одржати сутра у Основној школи Соколац, са почетком у 12 часова.

– Сутра ће се у Основној школи Соколац организовати „eTwinning“ едукација за педагошке раднике са подручја наше општине. Ова мрежна едукација подучава и помаже учитељима основних, средњих и струковних школа у подстицају иницијативе и предузетничког начина размишљања код ученика, развојем иновативних и креативних ставова и вјештина. Мислим да ће бити од користи свим образовним радницима, казала је Косорић.

Мрежна едукација усмјериће наставнике средњих школа да уводе знања и нове вјештине помоћу савремених технолошких достигнућа.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име