Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је вечерас у Источном Сарајеву, на церемонији затварања Европског омладинског олимпијског фестивала (ЕЈОФ), да је заједнички направљен рам за љепшу слику са ових простора која се шаље према свијету.

– Било је крајње вријеме да на овај начин, заједно, пошаљемо слику са ових простора, сасвим другачију од оне која је годинама ишла. Ово је била прилика да се наши људи, као традиционално добри домаћини, покажу у тој својој врлини. Надам се да ће ови млади спортисти бити добри промотери управо тог доброг домаћинства и наше добре душе – нагласио је Додик.

Он је рекао да све ово не би било могуће без добре организације Организационог одбора и сарадње Источног Сарајева и Сарајева, као и помоћи свих нивоа власти – Републике Српске, Федерације БиХ, до заједничког нивоа, Предсједништва БиХ и Савјета министара.

– Окупљени око ове идеје да игре буду одржане успјешно свакако је било могуће анимирати све са љубављу и жељом да све протекне на најбољи начин – рекао је Додик и захвалио свима који су допринијели да Фестивал буде успјешн.

Он је навео да је ових пет дана било мјесто живота на борилиштима у Источном Сарајеву и Сарајеву, на Бјелашници и Јахорини.

– Ово је било мјесто борбе за медаље под заставама држава које сте представљали. Неки те медаље носе кућама, а неки, опет, у томе нису успјели за пар секунди или само за један мах. У сваком случају, овдје су сви били окупљени око велике ствари – прослављали смо живот – истакао је Додик.

Према његовим ријечима, сви, и они који су освојили медаље, и они који нису, увијек ће у срцу носити ову омладинску олимпијаду јер је ово један од првих корака које ће учинити у својој успјешној каријери.

Додик је захвалио организаторима, свим добрим људима и младим спортистима и њиховим државним савезима који су обезбиједили логистику да дођу на ове игре.

Он је спортистима пожелио срећан повратак кући, са жељом да понесу најбоље могуће утиске.

– Желим вам сву срећу у животу. Живи и здрави били! – поручио је Додик.

Свечаном затварању ЕЈОФ-а, чији су домаћини били градови Источно Сарајево и Сарајево, присуствовала је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Српске Радован Вишковић, као и чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић.

ЕЈОФ је окупио више од 1 500 младих спортиста из 46 европских земаља који су се такмичили у осам спортова – алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.