У Основној школи Соколац данас је организована „eTwinning“ едукација за педагошке раднике са подручја наше општине. Ова мрежна едукација подучава и помаже учитељима и наставницима основних, средњих и струковних школа у подстицају иницијативе и предузетничког начина размишљања, развојем иновативних и креативних ставова и вјештина.

Сандра Средојевић је „eTwinning“ амбасадор Босне и Херцеговине већ двије године. Каже да овакав мрежни начин рада и повезивања помаже просвјетним радницима да размјењују искуства са колегама из земље, Европе и свијета.

– Мрежа „eTwinning“ је интернет заједница основних, предшколских и срдњих школа која педагозима помаже да се повежу и да на једноставан начин упоређују и размјењују различите начине рада. Обухвата приступ различитим обукама, семинарима, радионицама и европским конференцијама, казала је Средојевић.

Она је нагласила да се у оквиру мреже на лак начин могу спознати искуства из различитих европских земаља и шире, те да је до сада преко 27 земаља укључено у јединствену „eTwinning“ мрежу.

На оваквим мрежним едукацијама, које су од велике педагошке вриједности, наставни кадар учи како да помоћу интернет алата стичу информатичке вјештине које су неопходне у вијеку технолошког развоја. До сада је у овај програм укључено преко 1050 школа.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име