У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћа се по сувим и мјестимично влажним коловозима, а због ниске температуре поледица је могућа у нижим предјелима, односно преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима, као и у вишим планинским предјелима и преко превоја.

На путевима који пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона, нарочито на дионицама магистралних путева Рогољи-Млиништа и Карановац-Угар, као и на дионицама регионалних путева Мркоњић Град-Црна Ријека и Језеро-Ново Село, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Из АМС савјетују возачима да прилагоде вожњу условима на путу, те да је обавезно посједовање зимске опреме.

Због реконструкције расвјете у тунелу “Сијерачке стијене”, долази до измјене саобраћаја на магистралном путу Добро Поље-Миљевина од 7.30 до 17.00 часова.

Успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене због санације клизишта.

Због клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош измијењен је режим саобраћаја због радова.

Због санације клизишта измијењен је саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се на магистралном путу дионица Приједорска петља – Клашнице и преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

Због изградње наплатне станице “Чатрња” на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим саобраћаја.

У току је изградња привременог система наплате путарине на ауто-путу “9. јануар”, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим саобраћаја.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, гдје је постављена привремена саобраћајна сигнализација.

На регионалном путу Теслић 2-Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на дионици локалног пута Добој-Манастир Петрово, на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ магла и ниска облачност смањују видљивост на појединим дионицама уз ријеке Босну и Дрину, као и на путевима Цазин-Бихаћ-Босански Петровац, Коњиц-Дрежница и Јабланица-Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље.

На магистралном путу Зеница-Немила, због радова у тунелу Врандук, возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема задржавања.

Због нестабилности моста, на граничном прелазу Брчко-Гуња, не могу саобраћати теретна возила и аутобуси, док је, због радова у Хрватској, потпуно обустављен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.