Због већег одрона у прекиду је одвијање саобраћаја на магистралном путу Карановац-Црна Ријека у мјесту Дабрац и возила се преусмјеравају на алтернативни правац преко Чађавице, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија редовно, по претежно сувим и мјестимично влажним коловозима.

Због ниске јутарње температуре локално је могућа поледица у вишим предјелима и преко превоја.

У котлинама и уз ријечне токове понегдје је смањена видљивост због магле, а на путевима које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз, нарочито на правцима Кнежево-Угар, Сарајево-Фоча и Вишеград-Устипрача-Рогатица.

Застоја и посебних ограничења нема, осим на дионицама на којима је због санационих радова измијењен режим вожње и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом, а обавезно је посједовање зимске опреме.

Због извођења радова на реконструкцији расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“, од 7.30 до 17.00 часова, доћи ће до измјене саобраћаја на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

На дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош измијењен је режим саобраћаја због радова.

Због санације клизишта измијењен је саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се на магистралном путу дионица Приједорска петља – Клашнице и преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

Због изградње наплатне станице „Чатрња“ на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим саобраћаја.

У току је изградња привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим саобраћаја.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, гдје је постављена привремена саобраћајна сигнализација.

На регионалном путу Теслић 2-Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на дионици локалног пута Добој-Манастир Петрово, на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

У току су радови на изградњи тротоара на регионалном путу
Дервиши-Клашнице два, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација.

Завршени су радови на изградњи канализације на дијелу магистралног пута кроз град Бијељину, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због обиљежавања Кинеске нове године од 18.15 до 19.00 часова биће обустављен саобраћај у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића у Бањалуци на дијелу од раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице исте улице са Алејом Светог Саве.

За вријеме трајања обуставе, саобраћај ће регулисати и преусмјеравати МУП Републике Српске.

У ФБиХ магла мјестимично смањује видљивост на путном правцу Сарајево-Зеница-Добој.

Возачи који се крећу магистралним путем Шуица-Ливно, преко планинског превоја Борова Глава, треба да пазе на учестале изласке дивљих коња на коловоз.

На дионици магистралног пута Нови Травник-Бугојно због радова на реконструкцији моста, на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко седам тона укупне масе. Алтернативни правац за ову категорију возила
је Нови Травник-Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

На магистралном путу Зеница-Немила због радова у тунелу Врандук возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања на прелазак границе.

Због нестабилности моста, на граничном прелазу Брчко-Гуња, не могу саобраћати теретна возила и аутобуси, док је, због радова у Хрватској, потпуно обустављен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име