На магистралном путу Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, саобраћај је потпуно обустављен, због санације одрона, и преусмјерен на алтернативни путни правац Српске Топлице-Чађавица, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На путевима које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона, посебно на дионицама Кнежево-Угар, Сарајево-Фоча и Вишеград-Устипрача-Рогатица.

На већини осталих путева у Републици Српској саобраћај се одвија несметано, по претежно сувим и мјестимично влажним коловозима, а због ниске јутарње температуре има поледице у вишим предјелима и преко превоја.

Због реконструкције расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“, од 7.30 до 17.00 часова биће измјена у саобраћању на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

На дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова.

У току је санација клизишта на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, због чега је саобраћај измијењен.

Због оштећења надвожњака, код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута Приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

Због изградње наплатне станице „Чатрња“ на ауто-путу Градишка-Бањалук до 30. априла измијењен је режим саобраћања, односно на мјесту извођења радова саобраћа се двосмјерно.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је због изградње и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани.

И на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош измијењен је режим саобраћања, због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, а обавезно је поштивање привремено постављене саобраћајне сигнализације.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука /пијаца/-Бањалука /Ребровац/, код раскрсница улица Булевар српске војске, Булевар војводе Петра Бојовића и Олимпијских побједника. Измјена ће трајати до 31. марта.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице.

На дионици магистралног пута Нови Травник-Бугојно на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко седам тона укупне масе. Алтернативни правац је Нови Травник-Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

На магистралном путу Зеница-Немила због радова у тунелу Врандук возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На граничним прелазима у БиХ тренутно нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Саобраћај за све категорије возила обустављен је на граничном прелазу Нови Град-Двор, због радова у Хрватској.