У већем дијелу Републике Српске коловози су претежно суви, а на подручју горњег Подриња магла мјестимично смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У јутарњим часовима мјестимично залеђених локалитета има у вишим предјелима и преко превоја, на прилазу тунелима, преко мостова и надвожњака.

Опрез је неопходан на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина јер је изражена опасност од одрона камења и земље на коловоз, посебно на дионицама Кнежево-Угар, Сарајево-Фоча и Вишеград-Устипрача-Рогатица.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, саобраћај је потпуно обустављен, због санације одрона и преусмјерен на алтернативни путни правац Српске Топлице-Чађавица.

Због реконструкције расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“ до сутра у времену од 7.30 до 17.00 часова биће измијењен режим саобраћаја на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

Због оштећења надвожњака, код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

Због изградње наплатне станице „Чатрња“ на ауто-путу Градишка-Бањалук до 30. априла измијењен је режим саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је због изградње и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани.

И на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош измијењен је режим саобраћања, због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, а обавезно је поштивање привремено постављене саобраћајне сигнализације.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај је успорен због санације клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим саобраћаја у Бањалуци на правцу од пијаце до Ребровца, код раскрсница Булевара српске војске, Булевара војводе Петра Бојовића и Олимпијских побједника. Измјена ће трајати до 31. марта.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице.

У Федерацији БиХ коловоз је јутрос мјестимично влажан, а ниска температура погодује формирању поледице.

Магла смањује видљивост на дионици ауто-пута А-1 Сарајево сјевер-Зеница југ, као и на магистралним путевима Зеница-Добој, Тузла-Орашје и Орашје-Оџак.

На дионицама које пролазе кроз усјеке, као и преко планинских превоја, учестали су ситнији одрони земље или камења на коловоз.

На дионици магистралног пута Нови Травник-Бугојно, због реконструкције моста, на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко седам тона укупне масе. Алтернативни правац је Нови Травник-Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

На магистралном путу Зеница-Немила, због радова у тунелу „Врандук“, возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нису евидентирана дужа задржавања.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Саобраћај за све категорије возила потпуно је обустављен на граничном прелазу Нови Град-Двор, због радова у Хрватској.