Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија несметано, по сувим и мјестимично влажним коловозима, поледице мјестимично има у вишим планинским предјелима и преко превоја, а магле у котлинама и уз ријечне токове, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због санације одрона, потпуно је обустављен саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, и преусмјерен на алтернативни путни правац Српске Топлице-Чађавица.

Опасност од одрона камења и земље на коловоз изражена је и на дионицама Кнежево-Угар, Сарајево-Фоча и Вишеград-Устипрача-Рогатица.

Због радова је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош.

Саобраћај је измијењен и због санације клизишта на магистралном путу Карановац-Црна Ријека.

Због оштећења надвожњака, код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

Због изградње наплатне станице „Чатрња“ на ауто-путу Градишка-Бањалука до 30. априла измијењен је режим саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је због изградње и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани.

И на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош измијењен је режим саобраћања, због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, а обавезно је поштивање привремено постављене сигнализације.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај је успорен због санације клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим саобраћаја у Бањалуци на правцу од пијаце до Ребровца, код раскрсница Булевара српске војске, Булевара војводе Петра Бојовића и Олимпијских побједника. Измјена ће трајати до 31. марта.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице.

У Федерацији БиХ магла смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, а појачан опрез посебно је неопходан на путевима у долинама ријека Босне, Саве, Дрине и Неретве.

Коловоз је мјестимично влажан, а поледица је могућа у вишим предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке, као и преко планинских превоја, учестали су одрони земље или камења на коловоз.

На дионици магистралног пута Нови Травник-Бугојно, због реконструкције моста, на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко седам тона укупне масе. Алтернативни правац је Нови Травник-Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

На магистралном путу Зеница-Немила, због радова у тунелу Врандук, возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема задржавања.

Због безбједносних разлога, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Саобраћај за све категорије возила потпуно је обустављен на граничном прелазу Нови Град-Двор, због радова у Хрватској.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име