ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ

Тренутна температура: -5 ͦС
Најнижа температура у току ноћи: -5 ͦC
Tемпература на 5 цм изнад тла: -6 ͦC
Влажност ваздуха: 93%
Вјетар: /
Ваздушни притисак: 922 мбар
Падавине: /
Висина снијега: /

СТАНИЦЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ

СОКОЛАЦ: 20 прегледа
Ј.З.У. СРБИЈА: 55 пријема
КЦ ФОЧA: 32 прегледа, 4 кућне посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: није било порода
КЦ ФОЧА: рођене три дјевојчице и два дјечака

БИОМЕТЕРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Слично као у протеклом периоду. Уз неуобичајено високе температуре у топлијем дијелу дана, већина популације ће се осјећати угодно. Током јутра неопходно је бити опрезнији и адекватно се обући, обзиром да ће бити хладно. Усљед близине погоршања, са доласком ноћи могуће су нешто израженије тегобе код осјетљивих особа, претежно у виду главобоље, реуматских и болова на мјестима повреда, као и несанице.

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ

Соколац: Дана 20.02.2019. год. двије интервенције ватрогасаца. Прва у ул.Цара Лазара на гашењу запаљеног смећа у контејнеру(од 09,45-10,05 часова), а друга у улици Миланка Витомира на гашењу суве траве од 11,30 до 12,00 часова,угашено.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА А.Д. ПАЛЕ

Соколац: Напајање електричном енергијом уредно,без кварова и планираних радова.

ВИК “ВРЕЛО БИОШТИЦА” А.Д. СОКОЛАЦ

Испорука воде на подручју наше општине данас ће бити уредна.

АУТОБУСКА СТАНИЦА “АУТОХЕРЦ СОКОЛАЦ

Аутобуси из свих праваца стижу на вријеме на пероне наше аутобуске станице.

АУТО МОТО САВЕЗ РС

Саобраћај се на путевима РС одвија редовно, по претежно сувим и мјестимично влажним коловозима. Због ниских јутарњих температура, возачима скрећемо пажњу на могућу поледицу,посебно у вишим планинским предјелима и преко превоја. На путевима које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз,посебно на дионицама: Сарајево-Фоча и Вишеград-Устипрача-Рогатица. Због извођења радова на реконструкцији расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“,у времену од 07,30-17,00 часова,доћи ће до измјене саобраћаја на магистралном путу М-18 Добро Поље-Миљевина (од 18.02 до 20.02.2019.). Због санације одрона,на магистралном путу М-18 Сарајево –Фоча ,на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се још увијек одвија успорено.На магистралном путу М-18,дионица Брод на Дрини,граница Бих/ЦГ (Шћепан Поље),забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона. На ГП у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Јелена Станишић
Рођена 13.октобра 1976.године у Горажду. Дипломирани менаџер Јавне управе. Oд 2008.године радила у радио-станици „Радио Соколац“ и данас, у ЈП „Инфо Центар“ Соколац.