Ради унапређења производње кромпира у општини Рогатица ове године биће реализован Пројекат конкурентности у руралним подручјима којим је планирана финансијска подршка произвођачима кромпира.

У оквиру овог пројекта планирана је финансијска подршка произвођачима кромпира, уз учешће произвођача од 50 одсто, док ће преостала средстава обезбиједити Међународни фонд за развој пољопривреде и општина Рогатица, саопштено је из општине.

“Циљ пројекта је унапређење производње кромпира кроз подршку у набавци сјеменског материјала, вјештачког ђубрива и заштитних средстава”, истакли су из Одјељења за локални развој, привреду и друштвене дјелатности општине Рогатица.

Сви заинтересовани произвођачи кромпира са подручја општине Рогатица могу да се пријаве за учешће у пројекту до 26. фебруара.

Пројекат развоја конкурентности у руралним подручјима финансира Међународни фонд за развој пољопривреде, а спроводи Јединица за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име