Комисија “Путева Републике Српске” требало би ових дана да сагледа проблеме с пукотинама на косинама усјека на магистрали од Бањалуке према Јајцу, у мјесту Дабрац, гдје је прије десетак дана велики одрон потпуно затрпао пут и блокирао саобраћај, потврђено је за Српскаинфо у овом предузећу.

Задатак комисије биће да у року од три дана на терену сагледа стање и опасност за даље одвијање саобраћаја и безбједност путника, која пријети и након одрона, те да предложи мјере да се тај проблем што прије ријеши.

У међувремену, саобраћај на дионици овог магистралног пута (М-16) од Карановца до Црне Ријеке потпуно је обустављен по наређењу Министарства унутрашњих послова РС, а управо због тога што “постоји бојазан од даљег обрушавања, јер су видљиве пукотине на косинама усјека” на мјесту гдје се 17. фебруара обрушила велика количина стијена и затрпала усјек.

Дежурне екипе предузећа за одржавање путева на тој дионици су убрзо након одрона уклониле камен и земљу с пута, али је полиција одлучила да забрана саобраћаја на овој дионици остане на снази и даље због уочених пукотина на косинама усјека.

Колико ће та обустава потрајати још је неизвјесно, с обзиром на то да се још чека на рјешење за овај проблем за које је задужена комисија “Путава РС”. МУП РС је у својој наредби навео да ће обустава трајати “све док постоје разлози за обуставу”.

У међувремену, сав саобраћај је преусмјерен на алтернативни путни правац Р-411 Српске Топлице – Чађавица, преко Мањаче, а возачи из правца Бањалуке на магистрали могу стићи најдаље до Бочца, потврђено је у Ауто-мото савезу Републике Српске.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име