19. редовна сједница Скупштине општине Соколац: У реализацији пројеката општина Соколац међу првим локалним заједницама (ВИДЕО)

0

Одборници су на данашњој 19. редовној сједници Скупштине општине Соколац, разматрали десет тачака Дневног реда уз допуну двије тачке, које су се односиле на приједлог Одлуке о разрјешењу чланова надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Соколац“ због истека мандата, те приједлог Одлуке о именовању нових чланова.

Како се на Дневном реду нашао План активности за имплементацију Платформе за мир 2018. – 2020. године, гост данашње скуштине Едита Чоло Захировић, виши стручни сарадник на пројекту, изразила је задовољство што је 2013. године општина Соколац била једна од 30 учесница на пројекту који данас окупља 70 локалних заједница.

– Са задовољством могу рећи да ова локална заједница чини велике напоре у остваривању пројекта, те спада међу најистакнутије. Пројектно желимо оставити простор за једно инклузивно дјеловање како би се чуле различите приче и перспективе како желимо да живимо – навела је Захировићева.

Према ријечима начелника Бјелице, општина је отворена за све прилике посебно када је ријеч о прекограничној сарадњи. Ово је пројекат који је омогућио представницима три конститутивна народа да изнесу своја искуства – рекао је начелник, те додао, одговарајући новинарима на питања, да је данас усвојен приједлог Одлуке о коначном отпису ненаплативих потраживања, коју нису подржали одборници СНСД-а.

– Пресудом Врховног суда одбијен је тужбени захтјев општине Соколац против туженог предузећа „Романијапутеви“ Соколац којим је општина тражила исплату дуга у износу од 272.115,46 КМ. То је још из 1999. године, времена када је поменута странка имала скупштинску већину. Према налогу ревизије и у складу са законом обавезама тражено је да Одјељење за привреду и финасије искњижи та потраживања.

Испред клуба одборника СНСД-а, Мирко Чоловић изразио је незадовољство извјештајем о реализацији Програма услуга заједничке комуналне потрошње за 2018.годину.

Одборници на 19. редовној сједници Скупштине општине Соколац једногласно су усвојили приједлог одбрника ДЕМОС-а Љубомира Ерића да се поводом четверте тачке: приједлог Одлуке о начину и условима продаје непосредном погодбом земљишта у сврху изградње вјерског објекта цркве у Видрићима, чланови Скупштине одрекну једне одборничке накнаде у висини од 50 КМ, како би подржали Црквену општину Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име