У Републици Српској саобраћај се одвија редовно, а на граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На путевима у Федерацији БиХ саобраћа се по сувом и мјестимично влажном коловозу.

На ширем подручју Бихаћа, Босанског Петровца, Кључа, Санског Моста, Купреса, Томиславграда и Гламоча неопходан је опрез због јачих удара вјетра.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Због санације одрона на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, измијењен је режим саобраћаја и возила се пропуштају наизмјенично једном траком.

На истом магистралном путу, на дионици Клашнице два-Шарговац, због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани, саобраћа се једном траком.

Режим саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука/Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош, а због санације клизишта и на магистралном путу Карановац-Црна Ријека.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене.

Због изградње и спровођења привременог система наплате путарине на ауто-путу “9. јануар”, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, измијењен је режим саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У Бањалуци је због изградње кружне раскрснице измијењен режим саобраћаја на магистралном путу М-4, дионица Бањалука /пијаца/-Бањалука /Ребровац/, односно код раскрсница улица Булевар српске војске, Булевар војводе Петра Бојовића и Олимпијских побједника.

Саобраћај је забрањен и свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко седам тона укупне масе, због реконструкције моста, а алтернативни правац је Нови Травник-Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

На магистралном путу Зеница-Немила возила саобраћају наизмјенично једном траком, због радова у тунелу Врандук.

Због нестабилности моста, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Саобраћај за све категорије возила обустављен је на граничном прелазу Нови Град-Двор, због радова у Хрватској.