На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, а возачима се савјетује да буду опретни због учесталих одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због санације одрона на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека у мјесту Дабрац возила саобраћају једном коловозном траком, као и на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац гдје је у току изградња прикључне саобраћајнице за насеље Залужани.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионицама магистралних путева од бањалучког насеља Ребровац према Челинцу, те од Челинца према Котор Варошу, Карановац-Црна Ријека, Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке стијене, као и на регионалном путу Дервиши-Клашнице гдје је у току изградња тротоара.

Због изградње наплатне станице “Чатрња” на ауто-путу Градишка-Бањалука до 30. априла саобраћај одвија двосмјерно, измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на дионици ауто-пута “9. јануар” Бањалука-Добој због изградње и провођења привременог система наплате путарине на петљи “Маховљани”.

На дијелу магистралног пута који прилази кроз град Бијељину завршена је изградња канализације, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на дијелу регионалног пута Обудовац-Лончари гдје је у току изградња пјешачке стазе, а због активираних клизишта саобраћај се наизмјенично одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У Бањалуци ће сутра од 9.00 до 14.00 часова бити обустављен саобраћај на путно-пружном прелазу у Приштинској улици због замјене пружних прагова, патосница и туцаника.

За вријеме трајања обуставе, возачима се савјетује да поштују привременом постављену саобраћајну сигнализацију.

Измјене и обуставе саобраћаја присутне су у улицама гдје се изводе радови.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, возила саобрћају једном траком преко надвожњака, док је за теретна возила на снази забрана.

На подручју ФБиХ на дионици магистралног пута Нови Травник-Бугојно због реконструкције моста на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од седам тона, а алтернативни правац је Нови Травник-Травник-Доњи ВакуФ-Бугојно.

Радови се изводе и у тунелу Дреник на дионици магистралног пута Дубоки Поток-Сребреник, гдје се саобраћа једном траком, наизмјенично.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Због нестабилности моста и даље је на снази обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња, док је због радова на хрватској страни обустављен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Из АМС-а савјетују возачима да буду опрезни на свим путним правцима, да вожњу прилагоде стању и условима на путу, те напомињу да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15. априла.