Члан соколачког Карате клуба „Гласинац“ Исидора Боровчанин освојила је сребрну медаљу у категорији сениора на карате првенству „Илиџа опен 2019“ на Илиџи.

Њен тренер и отац Миодраг Боровчанин рекао је Срни да се Исидора данас изборила за друго мјесто у веома тешкој конкуренцији у категорији кате појединачно сениорке, иако је још јуниорка.

Он је истакао да је седамнаестогодишњој дјевојци са Сокоца злато измакло након пораза од репрезентативке Црне Горе резултатом 3:2.

Тренер је подсјетио да је Исидора Боровчанин на Првенству БиХ одржаном прошлог викенда у Вогошћи освојила треће мјесто у сенирској конкуренцији.

Боровчанин је најавио учешће младих чланова соколачког Карате клуба на Првенству БиХ у Бањалуци и најбољих сениора „Гласинца“ на Првенству Балкана крајем априла у Чачку.

Тренер Карате клуба „Гласинац“ Миодраг Боровчанин је недавно изабран за предсједника Скупштине Карате савеза Републике Српске, што, како каже, доживљава као плод дугогодишњег рада и залагања за развој карате спорта на Сокоцу и Републици Српској.

Он је подсјетио да су млади каратисти овог клуба почетком марта на Превенству Републике Српске у Добоју у категорији дјеце до 13 година освојили двије сребрне и једну бронзану медаљу у катама и двије сребрне и једну бронзану у борбама.

Карате клуб „Гласинац“ основан је на Сокоцу прије 40 година и сада има 40 чланова.