Услови за вожњу у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ су повољни, у вишим предјелима коловоз је мјестимично клизав, а у усјецима и поред камених косина могући су одрони.

Због санације одрона на магистралном путу М-16, дионица Карановац-Црна Ријека у мјесту Дабрац, саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У току је постављање интелигентних транспортних система на ауто-путу Е-661 Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију. Због изградње наплатних станица у Чатрњи измијењен је режим саобраћаја.

На магистралном путу, на дионици Клашнице два-Шарговац због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани, вози се једном саобраћајном траком.

Због радова, измијењен је режим сабраћаја на магистралном путу М-4, дионица Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај ће се одвијати наизмјенично једном траком и биће регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току је изградња и провођење привременог система наплате путарине на ауто-путу “9. јануар”, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја, па из АМС упозоравају возаче да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-4 Челинац-Котор Варош.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, због активирања клизишта саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због извођења радова у тунелу “Врандук”, на магистралном путу Зеница-Немила саобраћа се једном траком наизмјенично. Повремено је појачана фреквенција возила на овој дионици, због чега може доћи до дужих задржавања.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно због реконструкције моста забрањен је саобраћај за теретна возила преко седам тона укупне масе. Алтернативни правац за ову категорију возила је преко Травника и Доњег Вакуфа.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због нестабилности моста, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња, док је, због радова у Хрватској, забрањен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.