Фото: СРНА

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић изјавио је Срни да је ова локална заједница добила 150.000 евра помоћи од Владе Србије, те да ће та средства бити утрошена за завршетак фискултурне сале и реконструкцију Основне школе „Свети Сава“.

„Средства у износу од 80.000 евра су предвиђена за реконструкцију зграде основне школе, а 70.000 евра за завршетак фискултурне сале. За другу фазу изградње сале расписан је тендер за извођача радова“, рекао је Гаговић.

Он је подсјетио да је Влада Србије донирала Републици Српској пет амбулантних возила приликом отварања нове болнице „Србија“ у Источном Сарајеву, од којих је једно возило испоручено Дому здравља Трново.

Гаговић је напоменуо да је реконструкцијом три стамбене зграде завршена прва фаза уређења Трга Срђан Кнежевић, те да су настављени радови у оквиру друге фазе реконструкције, који би требало да буду завршени за мјесец дана.

У другој фази предвиђено је поплочавање и пресвлачење новог асфалта, као и изградња фонтане и постављање бисте Срђана Кнежевића. Радове, чија је вриједност 105.533 КМ, финансира Влада Републике Српске.

„Сљедеће седмице требало би да почне са производњом још један мањи погон који се бави прерадом дрвета, гдје ће бити запослен одређен број радника. Очекујем и да ће почетком маја фабрика воде у Кијеву почети са радом, с обзиром да је све спремно и да се само чекају одређене дозволе са нивоа града“, рекао је Гаговић.

Он је напоменуо да су знатна средства утрошена за чишћење снијега током зиме, али да није било већих проблема у функционисању локалне заједнице.

Гаговић је додао да овогодишњи буџет општине износи око 1.750.000 КМ, те да је планиран знатан број капиталних и инфраструктурних пројеката.