У већем дијелу Републике Српске овог јутра вози се по сувим коловозима, а у вишим планинским предјелима и преко превоја у романијској регији могућ је наилазак на мјестимично залеђене локалитете и маглу.

Јутрос од 5.30 часова из Сарајева према Лапишници и Новом Горажду врши се превоз вангабаритног терета, па возачима који се крећу том дионицом из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују да возе опрезније и поштују упутства лица која се крећу у пратњи.

Из АМС упозоравају на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, те подсјећају возаче да је, без обзира на временске услове, посједовање зимске опреме законски обавезно.

У току су радови на постављању интелигентних транспортних система /ИТС/ на ауто-путу Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На истом ауто-путу, због изградње наплатних станица у Чатрњи, измијењен је режим одвијања саобраћаја /саобраћај се одвија двосмјерно/.

У току су радови на изградњи и провођењу привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“ Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја, па из АМС возаче упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионици магистралног пута Брчко-Бијељина, у рејону мјеста Љељенча у току су радови на санацији коловоза, због чега се саобраћај одвија отежано, наизмјеничним пропуштањем возила.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Модрича један-Модрича два и дионици Модрича два-граница Републике Српске /Ждребан/, као и на дионици регионалног пута Бушлетић-Модрича два, за вријеме извођења радова на изградњи кружне раскрснице на споју тих путева и Таревачке улице.

Због радова на санацији одрона, на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека у мјесту Дабрац саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани саобраћа се једном траком.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. На тој дионици измијењен је режим у одвијању саобраћаја и због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због оштећења надвожњака код „НИС петрол“ пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

У току је изградња тротоара на регионалном путу Дервиши-Клашнице два, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због радова на санацији клизишта, измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Митровићи-граница Републике Српске /Присика/.

На дионици регионалног пута на Обудовац-Лончари могуће су измјене у одвијању саобраћаја због радова на изградњи пјешачке стазе.

Због активираних клизишта једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 и од 16.00 до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе „М3“ због радова на санацији клизишта.

Ова забрана се не односи на аутобусе „Дринатранса“ Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској затворен је гранични прелаз Иваница-Горњи Бргат,а за вријеме ове обуставе омогућен је прелаз пјешака, док је на граничном прелазу Нови Град-Двор забрањен је саобраћај за све категорије возила.

Због нестабилности моста, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња, па су због тога и веће гужве и дужа чекања за ове категорије возила на граничном прелазу Орашје.

АМС Републике Српске пустио је у рад видео-камере на граничном прелазу Градина /Градина Доња/, чиме је возачима омогућено да се путем интернет станице www.ams-rs.com или мобилне андроид апликације АМС Републике Српске упознају о стању саобраћаја на том граничном прелазу.

АМС Републике Српске до сада је омогућио возачима, који крећу на пут ван граница БиХ, услугу прегледа тренутног стања саобраћаја и на граничним прелазима Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак, Каракај и Градишка.