У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ, због кише која је падала током ноћи, вози се по моким и клизавим коловозима, а у вишим предјелима на западу и у Семберији магла у јутарњим часовима смањује видљивост.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на учестале ситније одроне на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, те подсјећају да је, без обзира на временске услове, посједовање зимске опреме обавезно до 15. априла.

У току су радови на постављању интелигентних транспортних система /ИТС/ на ауто-путу Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На истом ауто-путу, због изградње наплатних станица у Чатрњи, измијењен је режим одвијања саобраћаја /саобраћај се одвија двосмјерно/.

У току су радови на изградњи и провођењу привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“ Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја, па возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због деминирања на локацијама Клакари Доњи осам, 13 и 14, општина Брод, најављене су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџаку у времену од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Измијењен је режим у одвијању саобраћај на дионици магистралног пута Модрича један-Модрича два, као и на дионици регионалног пута Бушлетић-Модрича два, због изградње кружне раскрснице на споју тих путева и Таревачке улице.

Дионица Модрича два-граница Републике Српске /Ждребан/ затворена је за саобраћај у зони извођења радова, а возила се преусмјеравају кроз улице војводе Путника и Доситеја Обрадовића.

У току је реконструкција водоводне мреже на дионици магистралног пута Билећа-Подосоје, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због санације одрона на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека у мјесту Дабрац саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани саобраћа се једном траком.

Због оштећења надвожњака код „НИС петрол“ пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због радова на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош.

У току је изградња тротоара на регионалном путу Дервиши-Клашнице два, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због санације клизишта измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Митровићи-граница Републике Српске /Присика/.

На дионици регионалног пута Обудовац-Лончари најављене су измјене у одвијању саобраћаја због изградње пјешачке стазе.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 и од 16.00 часова до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила тежам од три и по тоне и аутобусе класе „М3“ због санације клизишта.

Ова забрана не односи се на аутобусе „Дринатранса“ Зворник, који саобраћају на редовним линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

И на правцима Шамац-Домаљевац /ФБиХ/ и Теслић-Каруше /ФБиХ/ саобраћа се спорије због радова на тим путевима.

Због радова на замјени прелазних направа на вијадукту Бојник, у смјеру Влаково-Јошаница, саобраћа се успорено једном траком.

У току су радови на магистралном путу Кладањ-Подпакленик, а на мјесту радова постављена је свјетлосна сигнализација и саобраћа се наизмјенично једном траком.

Због радова у тунелу „Врандук два“, на магистралном путу Зеница-Немила саобраћа се једном траком наизмјенично.

Током дана због појачане фреквенције возила на овој дионици формирају се дужу колоне возила у оба смјера.

На раскрсници магистралних путева у Тасовчићима у току је изградња кружног тока, због чега се саобраћа спорије, уз обавезно поштовање привремено постављене сигнализације.

Успорено, због радова, саобраћа се и на правцима Семизовац-Вогошћа, на улазу у Вогошћу, Шамац-Домаљевац и Теслић-Каруше.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно због реконструкције моста на улазу у Бугојно, забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од седам тона укупне масе.

Алтернативни правац за ову категорију возила је преко Травника и Доњег Вакуфа.

На граничним прелазима јутрос је слабији интензитет саобраћаја, тако да нема дужих чекања на прелазак границе.

Због радова у Хрватској, затворени су гранични прелази Иваница-Горњи Бргат и Нови Град-Двор. За вријеме обуставе омогућен је прелазак пјешака и бициклиста.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.