Фото: СРНА

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић рекла је да би Представништво Српске у Њемачкој требало да посебну пажњу посвети довођењу инвеститора у Српску.

Голићева је током посјете Представништву са делегацијом Српске упозната о будућим активностима, речено је за Срну у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију.

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић оцијенио је да је канцеларија Републике Српске у Њемачкој отворена за све људе из Српске у дијаспори, али и за оне који у ту земљу долазе, да им се помогне да се лакше снађу.

Шеф Представништва Републике Српске у Њемачкој Мићо Ћетковић најавио је да би крајем јуна у Штутгарту требало да буде одржан привредни форум на којем би привредници из Српске могли да се повежу са колегама из Баден-Виртемберга.

У делегацији из Српске, која је боравила у тродневној посјети Баден-Виртембергу, били су и директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Српске Срђан Тодоровић, градоначелници Приједора, Источног Сарајева, Добоја и Зворника, начелници општина Модрича и Прњавор, начелници одјељења за комуналне послове и саобраћај и путеве града Бањалука, те директори комуналних предузећа из Добоја, Зворника и Бијељине.

Делегација се током посјете састала и са генералним директором Министарства за животну средину Баден-Виртемберга Хелмфридом Мајнелом са којим је разговарано о моделима управљања отпадом и искуствима ове њемачке савезне државе.