​Глумице, манекенке и трендсетерке са разлогом бирају ову упечатљиву нијансу, која акцентује изглед у једном потезу. Иако је већина људи назива пинк бојом, у питању је заправо магента.

Магента је мјешавина црвене и љубичасте, које као спој доносе јединствену комбинацију страсти, енергије и снаге на коју имплицира црвена, али ипак ограничену умирујућом енергијом љубичасте. Нема боље боје од магенте како бисте пружили добродошлицу прољећу, а судећи према стреет стyле фотографијама које виђамо на интернету, ова је боја дефинитивно хит. Традиционално јој се приписују одлике храбрости и једноставности, а сматра се и бојом технолошког напретка. Уноси живост у сваку одјевну комбинацију.

Сматра се бојом универзалне хармоније и неконформиста

Ово је врло богат, али прије свега смио и ефектан тон, те је управо то и крајњи утисак који оставља.

Било да се опредијелите за хаљину у овој боји, која подразумијева магента лоок од главе до пете, или за ништа мање ефектан изглед у комбинезону ове јаркоружичасте боје, статемент ефекат је загарантован.

Исто важи и за комбинације које подразумијевају сако и панталоне у споју са блузом неутралне боје или, рецимо, само капут магента тона. Магента се одлично комбинује са црном, бијелом, али и свјетлорозе и црвеном бојом.

Одлично ће изгледати и када се ради о једноставним кројевима, док је за потпуни ефекат можете бирати у посебним приликама попут „блацк тие“ догађаја. Магента је свакако боја за смјеле и самоувјерене и хит боја је овог прољећа.

Детаљи

Наравно, не значи да за магентом морате посезати у случају хаљина или одјевних комада, она може бити само детаљ у вашој личној модној причи који ће подићи цјелокупан утисак. Тако је, на примјер, можете пронаћи и само као детаљ на патикама или је увести у своју беаутy рутину као руж за усне или руменило. Можете је бирати као упечатљив модни додатак, у облику торбице или сандала.