Фото: Марко Мухаремовић

Одбојкашице Гласинца са Сокоца, у 18. колу Прве лиге Републике Српске, побиједиле су, на свом паркету, екипу Славије из Источног Сарајева резултатом 3:1 у сетовима и тријумфално окончале сезону.

Утакмицу боље отварају домаће одбојкашице и први сет рјешавају резултатом 25:16. У другом сету екипа Славије заиграла је квалитетније и успјева да добије овај период са 25:23, али у наредном долази до пада у њиховој игри који користе сокочанке, лако освајају сет (25:15) и долазе до предности од 2:1. У четвртом сету виђена је квалитетна игре обје екипе која је довела до неизвјесне завршнице коју у своју корист рјешава Гласинац са 25:23 и добија утакмицу са 3:1.

„Успјели смо побједом да завршимо сезону иако смо данас играли без капитена Сњежане Вишњић, чије искуство нам је недостајало у моментима када се ломио резултат. Млада смо екипа за коју треба имати стрпљења и честитам дјевојкама на овој побједи. У наредном периоду нас очекује јуниорско првенство , које се игра крајем мјесеца, и утакмице у купу тако да ћемо наставити са радом иако је лига завршена.“, изјавио је тренер Гласинца Марко Обреновић.

Тренер Славије, Мирослав Лучић, честитао је одбојкашицама Гласинца на побједи.

Гласинац бољи од Славије

„Очекивао сам још један сет с обзиром на кретање резултата и однос снага на терену али очигледно да Гласинац посједује одређено искуство које ми још немамо. Нас очекује утакмица бараж за опстанак против екипе Дрине из Зворника и надам се да ћемо сачувати прволигашки статус“, додао је Лучић.

Гласинац је овом побједом лигашку сезону завршио на 5. мјесту табеле, а нови шампион Републике Српске је вишеградска Дрина.