На данашњој 19. редовној сједници Скупштине општине Источна Илиџа одборници су усвојили Одлуку о наградама и признањима, којом ће Предсједавајући предсједништва Босне и Херцеговине, и српски члан Предсједништва Милорад Додик и град Источно Сарајево добити Повељу општине Источна Илиџа на Ђурђевдан, славу општине Источна Илиџа, за изузетан допринос у развоју општине у протеклом периоду.

Поред Повеље општине, као највеће награде коју општина Источна Илиџа даје, биће додијељене и плакете Јавном комуналном предузећу „Комил“, фирми „Еко-Жељезница“ и спортском раднику Јовици Тошићу.

Захвалнице општине добиће и полицајци који су учествовали у спашавању дјеце из пожара у Добрињи, те двојица вишеструких давалаца крви.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић нагласио је да нису само клуб одборника СНСД и медицински радници из Болнице „Србија“ у Касиндолу предлагачи за највећу награду општине, него и одборници скупштинске већине коју чине СДС, ПДП и Уједињена Српска.

Комисија скупштине донијела је одлуку да предсједник Републике Србије Александар Вучић добије признање општине Источна Илиџа сљедеће године, када пројекат изградње Спомен-обиљежја на Вељинама, за који је Србија дала дио новцаних средстава, буде завршен.

На овој сједници усвојени су и Извјештаји ресорних одјељења као и подстицаји када је у питању привреда и пољопривреда на територији Источна Илиџа.

Божовић је напоменуо да ће кроз овај систем привредници и пољопривредници добити око 300 хиљада КМ помоћи, када је у питању развој привреде, пољопривреде, малих и средњих предузећа и предузетништва.

Замјеник шефа клуба одборника СНСД Милица Ристовић- Крстић истакла је да руководство општине коначно има слуха када су у питању награде и признања за људе који припадају неким другим политичким странкама и нагласила да је ово велики корак у изградњи добрих односа између државног нивоа Републике Српске и општинског нивоа.