Славиша Крунић био је тетак Драшка Становуковића који је након његове смрти проговорио о могућим мотивима напада, као и о животу и пословању бањалучког бизнисмена.

Поручује да су потенцијална мета сви који мисле другачије од представника власти у РС.

Станивуковић је напоменуо да је био увијек обазрив у етикетирању потенцијалних убица, али да је у овом случају евидентно да је бизнисмен Крунић пркосио и супротстављао се систему.

– Евидентно је да иза овог убиства стоји крупни капитал и крупни интерес. Потребно је пратити ко ће након његове ликвидације преузети његове послове, односно тржиште на којем је он пословао.

То ће у наредним мјесецима бити видљиво. Све ће се овдје открити. Вјерујем да је он знао мотиве и да то знају људи око њега. Великог су човјека нанишанили. Не може стати на овом. Послије овог ништа више неће бити исто – рекао је Станивуковић.

Напоменуо је да је Крунић увијек био свјестан опасности и да је фирму Sector Security користио, уз остало, да осигура себе и породицу.

– Када је његова компанија нарасла и постала конкурентна имао је притиске због чега је био љут на систем. Био је један од највећих предузетника у БиХ и није се могао помирити с тим да могу бити према њему такви, иако толико људи запошљава.

Његова фирма Sector Security је била трн у оку јер он није дозвољавао рекете, није био подобан. Имао је свој став и говорио што мисли. Једноставно се одупирао систему – рекао је Станивуковић.

Подсјетио је да је имао проблема са конкурентском фирмом Alfa Security блиској власти, која му је хтјела одузети посао.

– Та фирма је направљена као пандан његовој фирми.

Никада ниједан посао није могао добити. Знао је направити дупло јефтиније понуде а да не буде изабран на тендеру. Једном им је у Банци Српске напрасно раскинут уговор да би посао добио Alfa Security. Фирма Sector Security никада ништа није могла да чува – истакао је Станивуковић.

Навео је како је Крунић од 2008. године имао проблема.

– Знам да је са високопозиционирам људима имао проблема, знам да му је породица била на удару, знам да му је увијек један човјек сједио у ауту да му не би подметнули бомбу, знам да су хтјели да га рекетирају. Он је био оличење пркоса. Упркос свему градио је школе, цркве, помагао, поштовао традицију, одазивао се на хуманитарне акције – казао је Станивуковић, додавши да је Крунићева фирма Житопродукт редовно достављала храну у јавним кухињама.