Саобраћај се у већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ одвија уз повољне услове за вожњу, а због кише, на подручју доњег Подриња и Херцеговине коловози су мокри и клизави.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске истичу да је опрезнија вожња неопходна и на свим дионицама у усјецима и поред камених косина, због могућности наиласка на ситније одроне камења и земље на коловоз.

У току су радови на изградњи и спровођењу привременог система наплате путарине на ауто-путу “9. јануар” Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току је постављање интелигентних транспортних система /ИТС/ на ауто-путу Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице “Чатрња” измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња Мале хидроелектране “Крупац” на ријеци Жељезници, због чега је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

У току је реконструкција водоводне мреже на дионици магистралног пута Билећа-Подосоје, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је деминирање на радилишту “Клакари Доњи осам, 13 и 14”, општина Брод, због чега су најављене привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак у времену од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Модрича један-Модрича два, као и на дионици регионалног пута Бушлетић-Модрича два због изградње кружне раскрснице на споју тих путева и Таревачке улице, док је дионица Модрича два-граница Републике Српске /Ждребан/ затворена за саобраћај у зони извођења радова, а возила се преусмјеравају кроз улице Војводе Путника и Доситеја Обрадовића.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани, саобраћа се једном траком.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја и на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком и регулисан је привременом сигнализацијом.

У току је санација клизишта на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

У току је изградња тротоара на регионалном путу Дервиши-Клашнице два /Пут српских бранилаца и 16. Крајишке народно-ослободилачке бригаде у Бањалуци/, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због изградње пјешачке стазе, на дионици регионалног пута Обудовац-Лончари најављене су измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену сигнализацију.

Због клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због радова успорено се саобраћа и на путу Теслић-Каруше, на подручју Федерације БиХ.

На подручју ФБиХ магла мјестимично смањује видљивост на дионицама у котлинама, као и на планинским превојима.

За саобраћај су затворене лијеве тунелске цијеви ауто-пута у смјеру Лепеница-Тарчин због редовног сервисирања тунела “Вис”, “25. новембар” и “Граб”.

За вријеме радова саобраћај је преусмјераван на десну коловозну траку и одвија се у двосмјерном режиму.

У току су радови на вијадукту “Бојник” на дионици ауто-пута Сарајево запад-Сарајево сјевер, гдје се до краја мјесеца саобраћа успорено, једном траком.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно обустављен је саобраћај због реконструкције моста на улазу у Бугојно.

За вријеме радова путничка возила користе алтернативни правац кроз насеља Кула и Кандија. Теретна возила тежа од седам тона укупне масе, као и до сада, користе путни правац Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

Због радова у тунелу “Врандук два” на магистралном путу Зеница-Немила саобраћа се једном траком наизмјенично.

Током дана због појачане фреквенције возила на овој дионици формирају се дуже колоне у оба смјера.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Тарчин-Коњиц у Брадини, Устипрача-Горажде, Семизовац-Вогошћа, на улазу у Вогошћу, на дионици кроз Неум, на улазу у Кључ, на путу Кладањ-Подпакленик и на раскрсници магистралних путева у Тасовчићима.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Због безбједносних разлога затворен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.