Данас је Велики петак – хришћански празник којим се обиљежава страдање Исуса Христа, његово распеће на часни крст и његова смрт за спасење свијета.

На Велики петак се сјећамо тешких догађаја, али то је посебна врста сјећања и спомена. Српски народ је, и те како кроз историју, проживио тешке догађаје. У Првом и Другом свјетском рату, као и током деведесетих година био је изложен невјероватним страдањима, тако да то што још увијек постојимо можемо да рачунамо као велико чудо.

Као што сјећајући се страдалог Христа мислимо о Васкрсењу Христовом, мислимо о „Дану Господњем“, о Другом Христовом доласку у слави будућег вијека и васпостављању Царства Божјег, којем неће бити краја, тако се надамо бољој будућности за наш народ у суровости данашњице.

На таласима Инфо радија доносимо специјално издање емисије Људи и догађаји, у којој ћемо говорити о актуелним темама: пожару који је задесио Богородичну цркву – Нотр дам, српско – француским односимо кроз историју, положају Срба на Косову и Метохији и у Црној Гори, те опстанку српског националног идентитета. Одговоре на бројна питања пружиће нам политички аналитичар и историчар Саша Адамовић, који је признати професор на бројним факултетима и чест гост у Сокоцу, јер тринаест година предаје на Високој школи за услужни бизнис.

Емисија почиње данас од 12 часова и 20 минута.