Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Његовој светости патријарху српском Иринеју, архијерејима и свештенству Српске православне цркве и свим вјерницима православне вјероисповијести највећи хришћански празник Васкрс.

Додик је поручио да је Васкрс највећи хришћански празник чије су поруке садржане у темељним цивилизацијским вриједностима које су дубоко укоријењене у традицији православних хришћана.

У честитки се наглашава да славећи радосни дан Христовог васкрснућа, обнављамо и јачамо вјеру, љубав, наду, узајамно поштовање и солидарност међу људима.

“У ишчекивању највећег празника, испуњени племенитим мислима и срца пуног радости поздрављам вас традиционалним поздравом: Христос васкрсе – ваистину васкрсе”, наводи се Додиковој честитки.

Додик је вјерницима православне вјероисповијести пожелио да предстојеће празничне дане проведу у добром здрављу, слози и радости са својим најближим, саопштено је из кабинета предсједавајућег и српског члана Предсједништва БиХ.

Српска православна црква прославља сутра највећи хришћански празник – Васкрс којим се слави васкрсење Исуса Христа из мртвих и који представља суштину хришћанске вјере.