У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су јутрос клизави, а на већини дионица у котлинама, уз ријеке и преко превоја слабија магла и ниска облачност смањују видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз.

На дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, због санације одрона.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека у току је санација клизишта, због чега је саобраћај измијењен.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац саобраћа се једном траком, због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани.

Због деминирања на радилишту „Клакари Доњи осам, 13 и 14“, општина Брод, биће привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је постављање интелигентних транспортних система на ауто-путу Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

У току је и изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, због чега је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

Због радова је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука/Ребровац/-Челинац, а одвија се наизмјенично једном траком.

Режим саобраћања измијењен је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У току су и радови на вијадукту Бојник, на дионици А-1 Сарајево запад-Сарајево сјевер, због чега возила саобраћају успорено, једном траком.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно, због реконструкције моста на улазу у Бугојно, обустављен је саобраћај и путничка возила користе алтернативни правац кроз насеља Кула и Кандија, а теретна возила изнад седам тона укупне масе путни правац Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

Због радова у тунелу Врандук два, на магистралном путу Зеница-Немила, саобраћа се једном траком наизмјенично. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, формирају се дуже колоне у оба смјера.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

На граничном прелазу Брчко-Гуња саобраћај је затворен за теретна возила и аутобусе због безбједносних разлога.

На подручју Републике Српске, поводом Васкрса, до поноћи је забрањен превоз експлозивних материја, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета.

Превоз експлозивних материја до поноћи је забрањен и на подручју Федерације БиХ.