У Републици Српској интензитет саобраћаја слаб је до умјерен, а магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Поводом Међународног празника рада, на територији Републике Српске и Федерације БиХ до поноћи је забрањен превоз експлозивних материја, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета.

На дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, због санације одрона.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека у току је санација клизишта, због чега је саобраћај измијењен.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац саобраћа се једном траком, због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани.

Због деминирања на радилишту “Клакари Доњи осам, 13 и 14”, општина Брод, биће привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је постављање интелигентних транспортних система на ауто-путу Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

У току је и изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу “9. јануар”, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, због чега је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

Због радова је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука/Ребровац/-Челинац, а одвија се наизмјенично једном траком.

Режим саобраћања измијењен је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На путевима у Федерацији БиХ саобраћа се по мјестимично влажном коловозу, уз слабију фреквенцију возила.

На појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове видљивост је смањена због густе магле.

На магистралном путу Зеница-Немила, због санационих радова у тунелу Врандук два, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Семизовац-Вогошћа, због изградње кружног тока на улазу у Вогошћу измијењен је режим саобраћаја.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Брчко-Гуња саобраћај је затворен за теретна возила и аутобусе због безбједносних разлога.