Фото: СРНА

На Палама је вечерас одржано поетско вече у знак сјећања на недавно преминулу наставницу Основне школе „Пале“ Сању Церовић на којем је наступило петнаестак њених ученика.

У програму, одржаном у Културном центру Пале, наступили су ученици основних школа „Пале“ и „Србија“, као и Средњошколског центра „Пале“.

Директор Основне школе „Пале“ Александар Рајић рекао је да ученици на овај начин одају захвалност својој наставници која је живот посветила образовању дјеце и помажући другима.

– Сви који су је добро познавали, знали су да је, прије свега, настојала другима увијек помоћи. Надам се да је ово вече само једно у низу оних које ћемо организовати у знак сјећања на ову изузетну наставницу – истакао је Рајић.

Наставница српског језика и књижевности у Основној школи „Пале“ Ана Стакић каже да је Сању Церовић упознала прије пет мјесеци када је почела радити у овој школи и да је она била сјајан наставник и добар човјек, увијек спреман да помогне.

Она је навела да су ученици вечерас рецитовали своје и пјесме других пјесника, те да је приказан кратки документарни филм о Сањи Церовић чији је аутор њена бивша ученица, а сада ученица четвртог разреда гимназије Марија Живковић.

Живковићева каже да је припремила кратки документарни филм у којем о Сањи Церовић говоре људи који су је вољели и поштовали.

Ученица Основне школе „Пале“ Ђурђина Ђурђић рекла је да се вечерас представила ауторском пјесмом „Моја разредна“ посвећеном Сањи Церовић коју је написала чим је сазнала за њену смрт.

– Вољела сам је и поштовала, била је омиљена наставница због које сам завољела српски језик. Надам се да њен лик и дјело никада неће пасти у заборав – нагласила је Ђурђићева.

Сања Церовић рођена је 1965. године у Сарајеву, а Филозофски факултет у овом граду завршила је 1989. године.

У Новинској агенцији Републике Српске – СРНА почела је да ради као лектор 1996. године, након што је избјегла у великом егзодусу сарајевских Срба из насеља Вогошћа.

Радни однос у Срни прекинула је 1999. године, а потом је почела да ради као професор српског језика у Основној школи „Пале“.

Била је лектор у некадашњим „Паљанским новинама“ и аутор више рецензија.

Сања Церовић преминула је у 54. години.