Ова два начина за уклањање тамних колутова су дјелотворни и послије недјељу дана се виде први резултати.

Кромпир за подочњаке

Чак и ако звучи невјероватно, подочњаке можете смањити коришћењем кришки кромпира прије спавања.

Кромпири су врло богати витаминима и минералима који чине чуда за уморну кожу лица, подочњаке и боре. Ово поврће освјежава и омекшава ваш тен и изврсно је за било који тип коже. Козметички третмани који садрже кромпир стварно су дјелотоврни код уклањања бора, тамних кругова и црвених очију од умора.

Овај третман свакако ће бити користан у случају да су ваше очи црвене и водене од силног времена проведеног на рачунару. Да бисте побољшали изглед подручја око очију, очистите, оперите и затим исјецкајте кромпир.

Нанесите свјеже кришке на ваше очи и пустите да стоје око 15 минута. Затим их скините и исперите очи хладном водом.

За бољи резултат можете поновити овај поступак ујутро и увече. У том ритму трагови тамних кругова и умор могли би нестати чак и након само недјељу дана.

Ако желите покушати са још једним, једноставним и природним начином за рјешење овог проблема, предлажемо вам сљедећи рецепт.

Кафа и кокосово уље за подочњаке

Биће потребна само два састојка из ваше кухиње: кафа и кокосово уље.

Како припремити маску:

Добро промијешајте мало кафе са неколико капи кокосовог уља, а затим, крајевима прстију, нанесите смјесу на подручје око очију. Њежним кружним покретима утрљавајте смјесу.

Када завршите, оставите маску на лицу 10-15 минута, док се у потпуности не осуши. За то вријеме корисни састојци ће се упити у кожу.

Затим уклоните маску помоћу туфера или папирне марамице. Умијте се на уобичајени начин, и ако желите нанесите на лице хидратантну крему.

Понављајте процедуру неколико пута недјељно. Она ће вам помоћи да отклоните поткожне упалне процесе, умањити подочњаке и отклонити отоке.

Маску са кафом, наравно, можете користити на цијелом лицу.