У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и уз ријечне токове, као и у вишим предјелима, мјестимично је смањена видљивост због магле.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

У току су радови на изградњи и спровођењу привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“ Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Из АМС возаче упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току је постављање интелигентних транспортних система /ИТС/ на ауто-путу Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице „Чатрња“ измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња Мале хидроелектране „Крупац“ на ријеци Жељезници, због чега је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

У току је реконструкција водоводне мреже на дионици магистралног пута Билећа-Подосоје, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је деминирање на радилишту „Клакари Доњи осам, 13 и 14“, општина Брод, због чега су најављене привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак у времену од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Модрича један-Модрича два, као и на дионици регионалног пута Бушлетић-Модрича два због изградње кружне раскрснице на споју тих путева и Таревачке улице, док је дионица Модрича два-граница Републике Српске /Ждребан/ затворена за саобраћај у зони извођења радова, а возила се преусмјеравају кроз улице Војводе Путника и Доситеја Обрадовића.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани, саобраћа се једном траком.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја и на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком и регулисан је привременом сигнализацијом.

У току је санација клизишта на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

У току је изградња тротоара на регионалном путу Дервиши-Клашнице два /Пут српских бранилаца и 16. Крајишке народно-ослободилачке бригаде у Бањалуци/, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због изградње пјешачке стазе, на дионици регионалног пута Обудовац-Лончари најављене су измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену сигнализацију.

Због клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због радова успорено се саобраћа и на путу Теслић-Каруше, на подручју Федерације БиХ.

Једном траком наизмјенично се саобраћа у тунелу „Врандук два“, на магистралном путу Зеница-Немила, гдје су у току санациони радови.

Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици долази до формирања дужих колона у оба смјера.

У току је санација тунела „Орманица“ на магистралном путу Сребреник-Орашје, гдје се саобраћа једном траком наизмјенично.

На магистралном путу Семизовац-Вогошћа, због изградње кружног тока на улазу у Вогошћу саобраћа се успорено, уз измијењен режим саобраћаја.

Режим саобраћаја због радова измијењен је и на магистралним путевима у Кључу и Јајцу, као и на дионицама Мостар-Читлук, Бусовача-Кисељак, Тарчин-Коњиц /Брадина/, Устипрача-Горажде и Кладањ-Подпакленик.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања. Вријеме задржавања на граничним прелазима често је промјењиво, наводе из АМС.

Због безбједносних разлога, затворен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.