Данас се написала још једна страница историје олимпијске Јахорине која ће до краја године добити још једну туристичку атркцију – Гондолу.

Директор Олимпијског центра, Дејан Љевнаић и директор Леитнер-а Мартин Леитнер потписали су уговор о изградњи гондоле вриједан 16.000.000 КМ, што потврђује чињеницу да је Јахорина добила још један дијамант који ће је красити у наредним годинама. Јавна набавка за изградњу гондоле спроведена је у претходом периоду и ово је још један велики пројекат за Олимпијски центар Јахорину, локалну заједницу, али и цијелу Републику Српску.

Изградњом будуће гондоле, чија је траса дуга око један километар, повезиваће се паркинг код Вучијег моста и везни пута 1 (Огорјелица – Пољице) што ће довести до веће искориштености туристичког потенцијала планине. Гондола ће имати брзину од пет до шест метара у секунди сваког сата што ће путовање у трајању од 3 минуте учинити незаборавним ужитком у разгледању природних љепота Јахорине. У плану је да жичара буде опремљена модерним кабинама које могу да приме 10 људи, што ће у коначници дати могућност да сваког сата превезе преко 2,700.00 скијаша, бордера и осталих љубитеља планине.

“Изградњом ове гондоле елиминисаће се гузве скијаша у зимској туристичкој сезони, растеретиће се централне стазе на планини и иста ће радити у ектремним условима када су велики вјетрови и магла. Гондола ће радити када друге инсталације не могу што нам је био један од основних предуслова за изградњу и водиља када се ова инвестиција планирала. Ускоро крећемо у радове чији завршетак планирамо до 1. децембра 2019. године, након тога планина ће бити богатија за још једну зимску, али и љетну туристичку атракцију и да с њом Јахорина више неће бити иста”, истакао је Дејан Љевнаић, директор ОЦ Јахорина.

Олимпијски центар Јахорина изразио је увјерење да ће будући посјетиоци препознати напоре који се улажу у развијање успјешних инвестиционо-туристичких пројеката, промоцију планине, догађаје, као и у промоцију потенцијала туристичког дијаманта Републике Српске.