Брчко ће у суботу, 11. маја бити домаћин младим рукометашима, који ће се борити за титулу првака Републике Српске. Међу клубовима који иза себе имају богату рукометну традицију, за што бољи пласман, бориће се и рукометаши соколачког „Гласинца“ који су захваљујући одличним наступима у оквиру Херцеговачко-романијске регије изборили пласман на Завршни турнир.

Према ријечима тренера РК „Гласинац“, Јована Боровчанина, дјечаци су успјели да понове прошлогодишњи успјех, а своју шансу тражиће против екипа „Слоге“ из Добоја, „Борца“ из Бања Луке, екипе „Бијељине“, „Локомотиве“ из Брчког, „Козаре“ из Козарске Дубице, Градишке „Козаре“и „Леотара“ из Требиња.

– Наши млади рукометаши, 2004. годишта, успјели су да се пласирају на Завршни турнир, јер су се изборили за прво мјесто у групи, испред екипа „Леотара“ из Требиња, Вишеграда и „Херцеговине“ из Невесиња. Ово је велики успјех ове младе генерације, а настојаћемо да у Брчком пружимо што бољу игру, јер од ове године, три најбоље пласиране екипе имаће право учешћа на Завршном турниру Босне и Херцеговине. Распоред је тежак, а највећи изазов ће бити утакмица против бањалучког „Борца“. У групи су и остали тимови који иза себе имају богату рукометну традицију и иза којих стоји дугогодишњи рад. Велики је успјех што ћемо представљати наш клуб и град Соколац на овом такмичењу, казао је Боровчанин.

Након овог турнира настављају се активности у РК „Гласинац“. Учествоваће на предстојећим љетњим турнирима за млађе категорије, те се упоредо припремати за предстојеће МОСИ „Соколац 2019“, како би и наш град имао квалитетну рукометну екипу.

Бојана Марковић
Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.