Влада Републике Српске именовала је данас петочлани тим чији је задатак праћење стања у Српској усљед најављених обилних кишних падавина.

Тим чине потпредсједник Владе и министар правде Антон Касиповић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и генерални секретар Владе Синиша Каран.

Из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу саопштено је да је на данашњој сједници Владе усвојен и Нацрт стратегије за унапређење и развој волонтирања у Републици Српској за период од 2019. до 2023. године.

У овом документу је акценат стављен на развој локалних волонтерских сервиса и промоцију и развој волонтирања међу средњошколцима.

Као нови стратешки циљ дефинисано је волонтирање у заједници које се односи на унапређење међугенерацијске солидарности путем волонтирања, допринос волонтирања развоју предузетничких вјештина, те укључивање приватног сектора у подршку развоју волонтирања кроз корпоративно волонтирање.

Генерални циљ стратегије је пружање подршке одрживости, унапређењу и развоју волонтирања у Српској, а биће остварен кроз пет приоритетних стратешких циљева – унапређење правног оквира, јачање волонтерске инфраструктуре, развој волонтирања у формалном и неформалном образовању, волонтирање у заједници и промоција волонтирања.