Фото: Глас Пазара

Тридесетседмогодишњи Александар М. и његова мајка Милка, из Мојсиња, недалеко од Чачка, погинули су у суботу увече у саобраћајном удесу у свом селу, на магистралном путу Краљево – Прељина, када је у њихов аутомобил ударио аутобус “Пејић турс” из Новог Пазара.

Удес се догодио када је, према причи очевидаца, аутобус кренуо у претицање и директно се сударио са аутомобилом из супротног правца којим је управљао Александар М, а који се спремао да са Ибарске магистрале скрене у центар села. Александар и његова мајка Милка враћали су се кући, припремајући се за одлазак у Београд, у посјету другом сину.

– Планирали су да му однесу разне намирнице из нашег краја, јер он живи и ради у Француској, а тренутно је у нашем главном граду. Кренули су кући и мало прије скретања са магистрале, према сеоској цркви, ударио је у њих аутобус – причају мјештани Мојсиња.

Трагично настрадали Александар је радио као аутомеханичар у једном сервису у оближњој Прељини. Како сазнају “Новости”, није био ожењен и живио је са оцем и мајком у Мојсињу.

– То је добра, вриједна и поштена фамилија. Ово је само један у низу удеса са смртним исходом који се догодио у нашем мјесту. Овде је ограничење 50 километара на сат, а аутобус је претицао брзином од чак 120! И то на пуној линији. Застрашујући је податак да је у минулих 20 година у Мојсињу у удесима погинуло више од 100 људи – прича Ацо Радовић, предсједник МЗ Мојсиње.

Хтјели да блокирају магистралу

Огорчени због још једне несреће у свом мјесту, мештани Мојсиња су у суботу увече чак хтјели и да блокирају Ибарску магистралу јер се, како кажу, возачи бахато понашају на овој веома прометној дионици.

– Не поштују ограничење брзине кроз насељено мјесто. Аутобуси нарочито брзо возе. Тражили смо да полиција константно буде присутна на путу кроз село. Ако се нешто не промијени, или ћемо блокирати саобраћајницу или ћемо сви изгинути – поручују мјештани.