ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ

Тренутна температура: 10 ͦС
Најнижа температура у току ноћи: 8 ͦC
Tемпература на 5 цм изнад тла: 8 ͦC
Влажност ваздуха: 90%
Вјетар: сјеверни, 2 м/с
Ваздушни притисак: 910 мбар
Падавине: 1л/м²

СТАНИЦЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ

СОКОЛАЦ: 30 прегледа
Ј.З.У. СРБИЈА: 17 пријема
КЦ ФОЧA: 50 прегледа, 8 кућних посјета

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођене двије дјевојчице и један дјечак
КЦ ФОЧА: није било порода

БИОМЕТЕРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Пролазак циклона изнад наше земље, уз падавине и ниже температуре у односу на протекли дан, негативно ће дјеловати на расположење већине популације, а тегобе код хроничних болесника и метеоропата ће бити израженије. Препоручљиво је редуковати кретање и смањити активности. Учесницима у саобраћају сугеришемо опрезнију вожњу.

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ

Соколац: Дана 12.05.2019 године једна техничка интервенција на спирању асфалта у времену од 17,05-18,30 часова.

Источно Ново Сарајево: Дана 12.05.2019 године једна интервенција на гашењу димњака у времену од 20,40-21,40 часова у Подграбу.

Рогатица: Дана 12.05.2019 године једна техничка интервенција на спирању асфалта после саобраћајне несреће у времену од 18,50-19,20 часова.

Хан Пијесак: Дана 12.05.2019 године једна техничка интервенција (извлачење аута које је слетјело са цесте)у времену од 18,30-19,20 часова.

ЈКП ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ СОКОЛАЦ

Испорука воде на подручју наше општине данас ће бити уредна.

АУТОБУСКА СТАНИЦА “АУТОХЕРЦ” СОКОЛАЦ

Аутобуски саобраћај и овог дана одвија се без проблема.

АУТО МОТО САВЕЗ РС

Због нестабилних временских услова и кише у већем дијелу РС,саобраћај се јутрос одвија по мокрим и клизавим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз. На свим путевима гдје се изводе радови саобраћај је регулисан додатном сигнализацијом и њено поштовање је обавезно. Због извођења радова на МХЕ Крупац на ријеци Жељезници доћи ће до измјене режима саобраћаја на магистралном путу М-18 на дионци Крупац-Богатићи (граница РС) на територији општина Трново и Источна Илиџа. Због санације одрона,на магистралном путу М-18 Сарајево –Фоча ,на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се још увијек одвија успорено. На ГП у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Јелена Станишић
Рођена 13.октобра 1976.године у Горажду. Дипломирани менаџер Јавне управе. Oд 2008.године радила у радио-станици „Радио Соколац“ и данас, у ЈП „Инфо Центар“ Соколац.