Саобраћај је обустављен због изливања велике количине воде на коловоз на магистралном путу Костајница-Козарска Дубица, на излазу из Костајнице и у мјесту Шпиља, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/Републике Српске.

Због одрона, саобраћај се одвија једном траком, наизмјенично, на дионици регионалног пута Горњи Подградци-Мраковица на локалитету Вучјак, и на регионалном Цапарде-Шековићи у мјесту Жељезник.

Саобраћај је обустављен и на локалном путу Благај Јапра-Витасовци-Радимировац-Волари у мјесту Витасовци, гдје се излила ријека Сана.

У Новом Граду, локални пут Урије-Шућа, због изливања Сане непроходна је Улица Меше Селимовића, а у функцији је алтернативни путни правац преко Уријанских брда. Сана се излила и у мјесту Тукови, на локалном путу Тукови-Волар-Радомировац.

На осталим путевима у Републици Српској саобраћај се јутрос одвија по мјестимично влажним коловозима, на путевима који пролазе кроз усјеке и поред камених косина постоји велика могућност одрона камења и земље на коловоз.

Из АМС Српске апелују на возаче да возе максимално опрезно и да вожњу прилагоде тренутном стању на путевима.

Саобраћај се одвија наизмјенично једном саобраћајном траком на магистралном путу Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново због изградње мале хидроцентрале Крупац на ријеци Жељезници.

Због деминирања терена на радилишту “Клакари Доњи 8, 13 и 14”, општина Брод, на дионици магистралног пута Брод-Оџак саобраћај ће бити обустављен радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже на магистралном путу М-20 дионица 303 Билећа-Подосоје, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Модрича један-Модрича два, као и на регионалном путу Бушлетић-Модрича два, због изградње кружног тока на спајању наведеног магистралног и регионалног пута и Таревачке улице.

На дионици магистралног пута Модрича два-граница Републике Српске /Ждребан/ у потпуности је затворен саобраћај у зони извођења радова, а возила се преусмјеравају кроз Улицу војводе Путника и Доситеја Обрадовића.

У току су радови на постављању интелигентних транспортних система на ауто-путу Е-661 Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На истом ауто-путу, због извођења радова на изградњи наплатних станица “Нова Топола”, “Чатрња” и “Александровац”, измијењен је режим саобраћаја.

У току су радови на дијелу магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, гдје ће се саобраћај одвијати наизмјенично једном траком и биће регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека саобраћај је измијењен због санације клизишта.

Због изградње пјешачке стазе, на регионалном путу Р-462а на дионици Обудовац-Лончари, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, а теретна возила не саобраћају.

На магистралном путу дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања при прелску границе.

Из безбједносних разлога, забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.